2010-05-20 14:16:49• hírek • Szatmar.ro

A válságból való kilábalás lesz a téma

Az Európai Tanács által megszervezett 2010-es Kis- és Középvállalkozások Európai Hete rendezvénysorozat keretében találkoznak a szatmári üzletemberek május 21-én, pénteken a Vasile Lucaciu utca 9 szám alatt. A rendezvényen Winkler Gyula európai parlamenti képviselővel és Csehi Árpád megyei tanácselnök is jelen lesz, akikkel a kis- és középvállalkozók az európai és hazai lehetőségekről beszélgethetnek.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás jól működhessen, ki kell építse magának a saját piacát, elengedhetetlen, hogy kialakítsa a fogyasztói körét, akinek termelhet, szolgáltathat. A hatékony fejlődés érdekében széles körökben ismertetnie kell tevékenységét nemcsak a hazai piacon, hanem határokon kívül is és ismernie kell azokat a lehetőségeket, támogatásokat, amelyeket az Európai Unió vagy éppen az ország nyújt neki.

Az Európai Hét rendezvénysorozat keretében Csehi Árpád megyei tanácselnök valamint Winkler Gyula európai parlamenti képviselő találkozik a helyi kis- és középvállalkozókkal, ahol projektekről, támogatási programokról beszélgethetnek. Pénteken a Sváb Házban 10 órától rajtol a rendezvény, ahol bemutatkozik a három szervező intézmény, a Kereskedelmi- és Iparkamara, a Kézműves Kamara, valamint a Deutsche Wirtschaftsclub Rumanien. Ezt követően Winkler Gyula európai parlamenti képviselő beszámol a romániai kis- és középvállalkozások népszerűsítéséről szóló tevékenységéről, amelyet azért folytat, hogy az itteni cégek is megtalálják helyüket az európai piacon, európai gazdaságban.

A képviselő után Csutak István, volt Európai Integrációs államtitkár támogatási programokat ismertet majd a résztvevőkkel, hiszen sok esetben azért nem használják ki ezeket a vállalkozók, mert nem tudnak létezéséről, illetve a részvételi feltételekről. Csehi Árpád, Szatmár Megye Tanácsának elnöke 11 óra 15 perces kezdettel bemutatja azokat a projekteket, amelyek segítségével a megye megpróbálna kilábalni a jelenlegi áldatlan gazdasági helyzetből. Markos Tibor, a Német-Román Gazdasági Alapítvány alelnöke bemutatja a Duna Stratégia elnevezésű projektet, ezt követően pedig kötetlen beszélgetésre kerül sor a délelőtt folyamán elhangzott témákban. A rendezvényt kulturális program koronázza, ahol a Karoler Trio szórakoztatja a résztvevőket, majd belekóstolhatnak a divat világába is az Inedit és a Spencer cégek közreműködésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: